Select Page

Banka kredita - online brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 18:38
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kratkoročne pozajmice

Kratkoročne pozajmice

Značajke kratkoročnih pozajmica u poslovanju poduzeća

Kratkoročne pozajmice važan su financijski alat koji poduzećima omogućava fleksibilnost i likvidnost potrebnu za svakodnevno poslovanje. One su oblik zaduživanja čiji je rok dospijeća obično unutar jedne godine i služe za financiranje tekućih potreba poduzeća poput nabavke materijala, plaćanja obveza ili pokrivanja kratkotrajnih manjkova u gotovini. Obično su povoljnije u odnosu na dugoročne oblike financiranja zbog kraćeg vremenskog perioda tokom kojeg poduzeće mora platiti kamate.

Jedna od ključnih značajki ovih pozajmica jest njihova brzina i dostupnost.

Poduzeća mogu pristupiti sredstvima brzo, često u roku od nekoliko dana, što je iznimno važno kada se pojave neočekivani financijski izazovi. Kratkoročne pozajmice također mogu biti fleksibilnije u pogledu uvjeta otplate, s mogućnostima kao što su revolving krediti koji se mogu ponovno koristiti nakon otplate.

U većini slučajeva, financiranje s kratkoročnim rokom otplate zahtijeva manje stroge sigurnosne mjere u usporedbi s onima na dugi rok, što znači da poduzeća ne moraju uvijek ponuditi kolaterale (jamstva) kako bi osigurala sredstva. To ih čini primamljivima za male i srednje velike tvrtke koje možda nemaju veliku količinu imovine koju mogu ponuditi kao zalog.

Ipak, važno je napomenuti da iako mogućnost brzog zaduživanja omogućava poduzećima da promptno odgovore na financijske zahtjeve, takvi oblici financiranja mogu nositi i više kamatne stope u usporedbi s dugotrajnijim obvezama zbog povećanog rizika za onoga tko daje sredstva. Zato je ključno da poduzeća pažljivo planiraju svoje financijske obveze i osiguraju da će moći izvršiti otplatu bez ugrožavanja svog financijskog zdravlja.

Sve u svemu, financiranje na kratki rok može biti izuzetno korisno za upravljanje novčanim tokom i podmirivanje operativnih potreba poduzeća, ali isto tako zahtijeva promišljeno upravljanje kako bi se izbjegli financijski problemi koji bi mogli proisteći iz prekomjernog zaduživanja s kratkim rokom otplate.

Uvjeti i kriteriji za odobravanje kratkoročnih pozajmica

Kada poduzeće pristupa kratkoročnim pozajmicama, financijske institucije i kreditori postavljaju niz uvjeta i kriterija koji moraju biti zadovoljeni za odobrenje sredstava. Ti uvjeti su postavljeni kako bi se smanjio rizik za kreditore te kako bi se osiguralo da poduzeće može učinkovito upravljati novim dugom i izvršiti njegovu otplatu u predviđenom roku.

Prvi i osnovni kriterij koji se uzima u obzir je kreditna sposobnost poduzeća, koja se procjenjuje na temelju financijske povijesti, trenutnog financijskog zdravlja i predviđenih novčanih tokova. Analiza kreditne povijesti uključuje pregled ranijih kreditnih obveza i njihovog izvršavanja, dok se ocjena financijskog zdravlja temelji na bilancama, izvještajima o dobiti i gubitku, te raznim likvidnosnim i solventnostnim pokazateljima.

Pored financijskih pokazatelja, kriteriji za odobravanje kratkoročnih pozajmica također mogu uključivati procjenu poslovnog plana i projekcija cash-flowa. Kreditori žele vidjeti jasan plan uporabe sredstava te kako poduzeće planira generirati dovoljno novčanih sredstava za njihovu otplatu.

S obzirom na kratkoročnu prirodu ovih kredita, posebna pozornost posvećuje se detaljnoj analizi očekivanih prihoda i rashoda u kratkom razdoblju.

U nekim slučajevima, zahtijeva se i osobna jamstva vlasnika ili direktora poduzeća, a ponekad i zalog određene imovine kako bi se osigurala veća sigurnost povrata sredstava. To je osobito uobičajeno kada je riječ o manjim poduzećima s manje razvijenim kreditnim povijestima.

Financijske ustanove mogu zahtijevati i da poduzeća održavaju određenu razinu working capitala ili da se pridržavaju određenih financijskih omjera tijekom trajanja pozajmice. Kratkoročne pozajmice također mogu biti uvjetovane periodičkim pregledima i revizijama financijskog statusa poduzeća.

Za poduzeće, razumijevanje svih uvjeta i kriterija je ključno prije nego što se odluči na poduzimanje kratkoročnog zaduživanja. Preglednost tih uvjeta može znatno utjecati na sposobnost poduzeća da osigura potrebna sredstva brzo i uz povoljne uvjete, čime se olakšava upravljanje likvidnošću i financijskim obvezama.

Prednosti i rizici korištenja kratkoročnih pozajmica

Korištenje kratkoročnih pozajmica može donijeti brojne prednosti poduzećima koja se nalaze u potrebi za brzim pristupom kapitalu. Jedna od glavnih prednosti jest mogućnost brzog reagiranja na tržišne prilike ili izazove, kao što su sezonske fluktuacije u poslovanju ili neplanirani troškovi. Također, kratkoročne pozajmice omogućuju poduzećima da izbjegnu prekid operacija zbog nedostatka sredstava, što može biti ključno za očuvanje poslovnog ugleda i kontinuiteta.

Osim toga, ovaj oblik financiranja nudi i veću kontrolu nad kapitalnom strukturom poduzeća jer se zaduživanje može precizno prilagoditi trenutnim potrebama bez dugoročnog opterećivanja bilance.

Poduzeća koriste kratkoročne pozajmice kako bi optimizirala svoje financijsko poslovanje te kako bi se uskladila s kratkoročnim ciljevima i projektima koji ne zahtijevaju dugotrajnu financijsku obvezu.

No, uz navedene prednosti, postoje i rizici koje poduzeća moraju uzeti u obzir prilikom korištenja kratkoročnih pozajmica. Jedan od glavnih rizika je mogućnost preopterećenja poduzeća dugovima, osobito ako se redovito oslanjaju na kratkoročno zaduživanje za pokrivanje tekućih troškova, što može dovesti do “zamke zaduživanja” gdje se jedan kredit otplaćuje drugim.

Visoke kamatne stope također predstavljaju značajan rizik, s obzirom na to da pozajmice s kraćim rokom otplate često imaju veće kamate od onih s dužim vremenskim trajanjem zbog većeg rizika i kraćeg razdoblja vraćanja. To može rezultirati većim financijskim teretom za poduzeće, a u slučaju promjena na tržištu ili padu prihoda, može dovesti do poteškoća u otplati.

Poduzeća trebaju detaljno analizirati svoje financijsko stanje i kapacitete kako bi ocijenila je li privremeno zaduživanje prava opcija za njih. Važno je napraviti temeljitu procjenu i planiranje kako bi se izbjegli potencijalni financijski rizici te kako bi se osiguralo da kratkoročno zaduživanje bude korisno, a ne teret za poslovnu strategiju i operativne aktivnosti.

Što korisnici kažu o nama

★★★★★

"Nisam vjerovala koliko je brz i jednostavan proces za dobivanje kredita. U roku od nekoliko sati od prijave, novac je bio na mom računu. Hvala vam na sjajnom iskustvu!"

Antonela, Samobor

★★★★★

"Online kredit me je doslovno izvukao iz ponora. Trebao sam hitno financijsku pomoć, a ova usluga me nije razočarala. Brzo, jednostavno i bez nepotrebnog stresa. Preporučujem svima!"

Petar, Biograd

★★★★★

"Oduvijek sam bila skeptična prema online kreditima, ali ovo iskustvo me potpuno uvjerilo da sam bila u krivu. Transparentni uvjeti, brzo odobrenje i izuzetno ljubazna podrška. Sada znam gdje ću se obratiti kad zatrebam ponovno brzi kredit!"

Goga, Zagreb

★★★★★

"Uzimanje online kredita ne može biti lakše. Sve sam obavio iz fotelje, a novac je stigao brže nego što sam očekivao. Profesionalnost i efikasnost su na visokom nivou. Hvala na izvrsnoj usluzi!"

Toni, Trogir