BANKA

banke u Hrvatskoj

Erste & Steiermärkische Bank

Matični broj: 3337367
OIB: 23057039320
žiro račun: 2402006-1031262160
SWIFT: ESBCHR22
REUTERS: ESZH

Erste Bank

Internet: www.erstebank.hr
E-mail: erstebank@erstebank.hr
Info telefon: 0800 7890

Sjedište
Jadranski trg 3a
51000 Rijeka, Hrvatska
Tel: + 385 (0)62 37 5000
Fax: + 385 (0)62 37 6000

Erste poslovni centar
I. Lučića 2
10000 Zagreb, Hrvatska

Misija Erste Banke

Potičemo i pomažemo svoje klijente, zaposlenike, dioničare i društvenu zajednicu u zajedničkom stvaranju dobrobiti.

Vizija Erste Banke

Biti najbolja banka u Hrvatskoj koja brine o sigurnosti svojih klijenata i pruža najkvalitetnije proizvode i usluge, vodeći računa o dobrobiti svojih zaposlenika, dioničara i društvene zajednice.

Erste & Steiermärkische Bank d.d. pod tim imenom posluje od 1. kolovoza 2003., a nastala je spajanjem Riječke banke d.d., Rijeka i tadašnje Erste & Steiermärkische Bank d.d., Zagreb čime je uspješno okončan proces fuzije započet u rujnu 2002. godine. Obje banke prije spomenutog spajanja imale su značajnu ulogu na hrvatskom financijskom tržištu. Riječka banka, osnovana 1954. godine, s 50-godišnjom tradicijom u bankarstvu predstavljala je vodeću banku grada Rijeke, Primorja i Istre, a Erste & Steiermärkische Bank d.d. Zagreb nastala je 2000. godine spajanjem triju uspješnih regionalnih hrvatskih banaka: Bjelovarske, Trgovačke i Čakovečke banke.

Erste & Steiermärkische Bank d.d. danas posluje na nacionalnoj razini te je krajem lipnja 2009. godine imala tržišni udjel od 12,94 posto, mjereno visinom aktive. Poslovna mreža od 124 poslovnice i više od 490 bankomata (kolovoz, 2009.) opslužuje više od 700.000 klijenata širom Hrvatske.

U svom poslovanju Banka je prvenstveno usmjerena na građanstvo te male i srednje poduzetnike, no istodobno i na tradicionalne velike partnere s kojima posluje u regijama gdje je snažno prisutna – Rijeci, Zagrebu i Bjelovaru. Banka se posebno ističe inovativnošću i brigom za klijente, pri čemu permanentno radi na proširenju usluga i proizvoda za klijente kao i stalnom podizanju razine kvalitete usluge. Tako je primjerice Erste & Steiermärkische banka prva u Hrvatskoj uvela inovacije poput debitne Maestro kartice s chip-tehnologijom, kao poseban doprinos sigurnosti korisnika, a velika inovacija bili su i posebni modeli stambenih kredita s tzv. ostatkom vrijednosti. Jedinstveni investicijsko-štedni proizvodi, koji su kreirani prema suvremenim svjetskim trendovima te potrebama i interesu klijenata, također su našli svoje mjesto među brojnim financijskim proizvodima i uslugama koje banka nudi na hrvatskom tržištu. Posebno mjesto u širokoj paleti usluga pronašla je Dječja štednja Medo Štedo te Medo Štedo kreditna kartica. Jedna od inovacija je i Erste mobilni bankomat koji je tijekom ljetnih mjeseci dostupan svima na harvatskoj obali, čime se banka još više približila klijentima. Banka je odnedavno, kao jedina u Hrvatskoj, uvela i MasterCard SecureCode uslugu koja pruža dodatnu sigurnost prilikom korištenja kartica Erste banke u on-line kupnji, te omogućava u tu svrhu i korištenje Maestro kartice.

Poslovanje unutar međunarodne Erste grupacije, s čvrstim osloncem na Erste Group Bank iz Beča i Steiermärkische Bank iz Graza, osigurava Erste & Steiermärkische banci dodatnu sigurnost i povjerenje klijenata, što je temelj uspješnog bankarskog poslovanja austrijskim partnerima i većinskim dioničarima.

ERSTE BANK Datum Thursday, 29. December 2016 Banka

ERSTE BANK

apartmani hrvatska
Apartmani Hrvatska

BANKA


NOVCI