Select Page

Banka kredita - online brzi kredit



Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 17:03
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 500 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Mikro kredit: Uz zatraženi iznos 300,00 EUR na period od 30 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 301,68 EUR, uz kamatnu stopu 0,00% te EKS 7,03%, iznos Premije 1,68 EUR te iznos mjesečne rate 301,68 EUR (1 rata). Plus kredit: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz kamatnu stopu 0,00% te EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,25%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je EKS (efektivna kamatna stopa) i kako se računa?

Što je EKS (efektivna kamatna stopa) i kako se računa?

Što je EKS (efektivna kamatna stopa) i kako se računa: Osnovni pojmovi

Efektivna kamatna stopa (EKS) ključan je pojam u svijetu financija, posebno kada se radi o uzimanju kredita. EKS predstavlja stvarni trošak kredita za korisnika, uzimajući u obzir ne samo nominalnu kamatnu stopu, već i sve dodatne troškove povezane s kreditom. Ovaj pojam omogućava bolje razumijevanje ukupnih troškova zaduživanja jer obuhvaća sve naknade, provizije i druge troškove koje banka ili kreditna institucija može naplatiti. Jedan od najvažnijih aspekata EKS-a je njegova sposobnost da pruži transparentan uvid u stvarne troškove kredita.

Dok nominalna kamatna stopa može izgledati privlačno niska, EKS otkriva sve skrivene troškove koji mogu značajno povećati ukupni iznos koji korisnik kredita mora vratiti. Ovo je osobito važno kod osobnih kredita, gdje dodatni troškovi mogu biti znatni, a EKS pomaže korisnicima da donesu informirane odluke. Izračun EKS-a nije jednostavan proces i uključuje nekoliko koraka. Prvo, potrebno je identificirati sve troškove povezane s kreditom, uključujući kamate, naknade za obradu, osiguranje i druge relevantne troškove.

Zatim se ti troškovi diskontiraju na sadašnju vrijednost koristeći nominalnu kamatnu stopu. Konačno, EKS se izračunava kao godišnja stopa koja izjednačava sadašnju vrijednost svih plaćanja s iznosom kredita. Jedna od prednosti EKS-a je njegova univerzalnost, što znači da se može koristiti za usporedbu različitih kreditnih ponuda. Bez obzira na to radi li se o stambenom kreditu, osobnom kreditu ili nekoj drugoj vrsti zaduživanja, EKS omogućava korisnicima da lako usporede stvarne troškove različitih ponuda i odaberu onu koja je najpovoljnija. Važno je napomenuti da iako EKS pruža sveobuhvatan pregled troškova kredita, on ne uključuje sve moguće troškove.

Na primjer, troškovi koji ovise o ponašanju korisnika, kao što su kazne za prijevremenu otplatu ili zakašnjenje u plaćanju, obično nisu uključeni u izračun EKS-a. Stoga je važno pažljivo pregledati sve uvjete kredita prije nego što se donese konačna odluka. U zaključku, razumijevanje što je EKS (efektivna kamatna stopa) i kako se računa ključno je za svakoga tko razmišlja o uzimanju kredita. EKS pruža jasan i sveobuhvatan pregled stvarnih troškova zaduživanja, omogućavajući korisnicima da donesu bolje informirane odluke i izbjegnu potencijalno skupe pogreške. Bez obzira na to radi li se o osobnim kreditima ili nekoj drugoj vrsti zaduživanja, EKS je alat koji može značajno pomoći u financijskom planiranju i upravljanju dugovima. Kada se odlučujete za osebni krediti, važno je pažljivo usporediti EKS različitih ponuda kako biste izabrali najpovoljniju opciju.

U ovom dijelu ćemo objasniti osnovne pojmove vezane uz EKS (efektivnu kamatnu stopu) i kako se računa. Saznajte što sve ulazi u izračun EKS-a i zašto je važno razumjeti ovaj pojam prilikom uzimanja kredita

Razumijevanje osnovnih pojmova vezanih uz EKS (efektivnu kamatnu stopu) ključno je za svakoga tko razmišlja o uzimanju kredita. EKS, ili efektivna kamatna stopa, predstavlja stvarni trošak kredita, uključujući ne samo kamate, već i sve dodatne troškove poput naknada za obradu, osiguranja i drugih provizija. Ovaj pojam omogućuje korisnicima kredita da bolje razumiju koliko će ih stvarno koštati zaduživanje. Kada govorimo o tome što je EKS (efektivna kamatna stopa) i kako se računa, važno je napomenuti da se u izračun EKS-a uključuju svi troškovi koji su vezani uz kredit.

To uključuje nominalnu kamatnu stopu, administrativne troškove, troškove osiguranja, kao i sve druge naknade koje banka ili kreditna institucija može naplatiti. EKS se izračunava na godišnjoj osnovi, što znači da pruža sveobuhvatan pregled ukupnih troškova kredita tijekom jedne godine. Kako bi se izračunao EKS, prvo je potrebno prikupiti sve relevantne podatke o troškovima kredita. Nakon toga, ti se troškovi diskontiraju na sadašnju vrijednost koristeći nominalnu kamatnu stopu. Konačna efektivna kamatna stopa izračunava se kao godišnja stopa koja izjednačava sadašnju vrijednost svih budućih plaćanja s iznosom kredita.

Ovaj izračun može biti složen, ali pruža korisnicima kredita jasnu sliku o stvarnim troškovima zaduživanja. Jedan od ključnih razloga zašto je važno razumjeti što je EKS (efektivna kamatna stopa) i kako se računa jest taj što omogućuje korisnicima da usporede različite kreditne ponude. Bez obzira na to radi li se o stambenim ili osobnim kreditima, EKS pruža transparentan pregled svih troškova, omogućujući korisnicima da donesu informirane odluke. Na primjer, dvije kreditne ponude mogu imati istu nominalnu kamatnu stopu, ali različite EKS vrijednosti zbog različitih dodatnih troškova.

U takvim slučajevima, ponuda s nižim EKS-om bit će povoljnija za korisnika. Osim toga, važno je napomenuti da EKS ne uključuje sve moguće troškove. Troškovi koji ovise o ponašanju korisnika, poput kazni za prijevremenu otplatu ili zakašnjenje u plaćanju, obično nisu uključeni u izračun EKS-a. Stoga je ključno pažljivo pregledati sve uvjete kredita prije donošenja konačne odluke. U konačnici, razumijevanje osnovnih pojmova vezanih uz EKS može značajno pomoći korisnicima kredita da izbjegnu potencijalno skupe pogreške. Kroz jasnu i transparentnu analizu svih troškova, EKS omogućuje korisnicima da bolje planiraju svoje financije i upravljaju dugovima. Bez obzira na to radi li se o osobnim kreditima ili drugim vrstama zaduživanja, EKS je alat koji pruža neprocjenjivu vrijednost u procesu donošenja financijskih odluka.

Što je EKS (efektivna kamatna stopa) i kako se računa: Primjeri izračuna

Kako bismo bolje razumjeli što je EKS (efektivna kamatna stopa) i kako se računa, korisno je pogledati nekoliko konkretnih primjera izračuna. Pretpostavimo da razmatrate uzimanje osobnog kredita u iznosu od 10.000 kuna s rokom otplate od jedne godine. Banka vam nudi nominalnu kamatnu stopu od 5%, ali također naplaćuje jednokratnu naknadu za obradu kredita u iznosu od 200 kuna. Prvi korak u izračunu EKS-a je identificirati sve relevantne troškove. U ovom slučaju, to su kamate i naknada za obradu.

Nominalna kamatna stopa od 5% na iznos od 10.000 kuna iznosi 500 kuna godišnje. Dodajući naknadu za obradu od 200 kuna, ukupni trošak kredita iznosi 700 kuna. Kako bi se izračunao EKS, potrebno je te troškove diskontirati na sadašnju vrijednost. U ovom primjeru, ukupni trošak kredita od 700 kuna treba se usporediti s iznosom posuđenog novca, odnosno 10.000 kuna. EKS se izračunava kao godišnja stopa koja izjednačava sadašnju vrijednost svih budućih plaćanja s iznosom kredita. U ovom slučaju, EKS bi bio nešto viši od nominalne kamatne stope od 5% zbog dodatnih troškova. Drugi primjer može uključivati stambeni kredit.

Pretpostavimo da uzimate stambeni kredit u iznosu od 100.000 kuna s rokom otplate od 20 godina i nominalnom kamatnom stopom od 3%. Banka također naplaćuje godišnju naknadu za vođenje računa u iznosu od 500 kuna. U ovom slučaju, nominalna kamatna stopa od 3% iznosi 3.000 kuna godišnje. Dodajući godišnju naknadu za vođenje računa od 500 kuna, ukupni godišnji trošak iznosi 3.500 kuna.

Kako bi se izračunao EKS, ti troškovi se diskontiraju na sadašnju vrijednost, uzimajući u obzir cijeli rok otplate od 20 godina. Važno je napomenuti da se EKS može značajno razlikovati ovisno o dodatnim troškovima i naknadama. Na primjer, osobni krediti često uključuju različite vrste naknada koje mogu povećati efektivnu kamatnu stopu. Stoga je ključno pažljivo pregledati sve uvjete kredita prije donošenja konačne odluke. Usporedba različitih ponuda pomoću EKS-a omogućuje vam da identificirate najpovoljniju opciju. U zaključku, razumijevanje što je EKS (efektivna kamatna stopa) i kako se računa može vam pomoći da bolje planirate svoje financije i izbjegnete nepotrebne troškove. Bez obzira na to radi li se o osobnim ili stambenim kreditima, EKS pruža sveobuhvatan pregled stvarnih troškova zaduživanja. Kroz konkretne primjere izračuna, vidimo kako dodatni troškovi mogu utjecati na ukupne troškove kredita, što naglašava važnost pažljivog pregleda svih uvjeta prije nego što se odlučite za određeni kredit.

Što korisnici kažu o nama

★★★★★

"Nisam vjerovala koliko je brz i jednostavan proces za dobivanje kredita. U roku od nekoliko sati od prijave, novac je bio na mom računu. Hvala vam na sjajnom iskustvu!"

Antonela, Samobor

★★★★★

"Online kredit me je doslovno izvukao iz ponora. Trebao sam hitno financijsku pomoć, a ova usluga me nije razočarala. Brzo, jednostavno i bez nepotrebnog stresa. Preporučujem svima!"

Petar, Biograd

★★★★★

"Oduvijek sam bila skeptična prema online kreditima, ali ovo iskustvo me potpuno uvjerilo da sam bila u krivu. Transparentni uvjeti, brzo odobrenje i izuzetno ljubazna podrška. Sada znam gdje ću se obratiti kad zatrebam ponovno brzi kredit!"

Goga, Zagreb

★★★★★

"Uzimanje online kredita ne može biti lakše. Sve sam obavio iz fotelje, a novac je stigao brže nego što sam očekivao. Profesionalnost i efikasnost su na visokom nivou. Hvala na izvrsnoj usluzi!"

Toni, Trogir