Select Page

Banka kredita - online brzi kredit



Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 500 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako izračunati mjesečnu ratu kredita?

Kako izračunati mjesečnu ratu kredita?

Osnovne metode: Kako izračunati mjesečnu ratu kredita?

Izračun mjesečne rate kredita može se činiti kompliciranim, ali uz razumijevanje osnovnih metoda, proces postaje mnogo jednostavniji. Prvi korak u izračunu mjesečne rate kredita je razumijevanje osnovnih pojmova kao što su glavnica, kamatna stopa i rok otplate. Glavnica je iznos koji posuđujete, kamatna stopa je postotak koji banka naplaćuje za posuđivanje novca, a rok otplate je razdoblje tijekom kojeg ćete vraćati kredit.

Jedna od najčešće korištenih formula za izračun mjesečne rate kredita je formula za anuitetni kredit. Ova formula uzima u obzir glavni iznos kredita, kamatnu stopu i broj mjeseci otplate. Formula izgleda ovako:

[ M = frac{P cdot r cdot (1 + r)^n}{(1 + r)^n – 1} ]

Gdje je:
– ( M ) mjesečna rata
– ( P ) glavnica
– ( r ) mjesečna kamatna stopa (godišnja kamatna stopa podijeljena s 12)
– ( n ) broj mjeseci otplate

Na primjer, ako posuđujete 100,000 kuna uz godišnju kamatnu stopu od 5% na rok od 20 godina, mjesečna kamatna stopa bi bila 0.004167 (5% / 12), a broj mjeseci otplate bi bio 240 (20 godina * 12 mjeseci).

Kada unesete ove vrijednosti u formulu, dobit ćete mjesečnu ratu od oko 659 kuna.

Druga metoda izračuna je korištenje jednostavne kamate, koja se često koristi za kratkoročne kredite ili posojilo denarja. U ovom slučaju, kamata se izračunava samo na glavni iznos kredita, a ne na preostali saldo. Formula za jednostavnu kamatu izgleda ovako:

[ I = P cdot r cdot t ]

Gdje je:
– ( I ) ukupna kamata
– ( P ) glavnica
– ( r ) godišnja kamatna stopa
– ( t ) vrijeme otplate u godinama

Nakon što izračunate ukupnu kamatu, dodajte je glavnom iznosu kredita i podijelite s brojem mjeseci otplate kako biste dobili mjesečnu ratu.

Za one koji žele znati kako izračunati mjesečnu ratu kredita bez upotrebe složenih formula, postoje i amortizacijske tablice koje prikazuju kako se mjesečne rate raspodjeljuju između kamate i glavnice tijekom vremena. Ove tablice mogu biti vrlo korisne za vizualizaciju procesa otplate kredita.

Bez obzira na metodu koju odaberete, važno je razumjeti sve komponente koje utječu na izračun mjesečne rate kredita. To će vam pomoći da bolje planirate svoje financije i izbjegnete neugodne iznenađenja tijekom otplate kredita.

Korištenje online alata: Kako izračunati mjesečnu ratu kredita uz pomoć kalkulatora?

Korištenje online alata za izračun mjesečne rate kredita može značajno olakšati cijeli proces. Danas postoji mnoštvo web stranica koje nude besplatne kalkulatore kredita, omogućujući vam da brzo i jednostavno dobijete točne informacije. Ovi kalkulatori obično zahtijevaju da unesete osnovne podatke kao što su iznos kredita, kamatna stopa i rok otplate.

Nakon unosa ovih podataka, kalkulator će automatski izračunati vašu mjesečnu ratu.

Jedna od najvećih prednosti korištenja online alata je brzina i jednostavnost. Nema potrebe za ručnim izračunima ili razumijevanjem složenih formula. Sve što trebate je unijeti nekoliko osnovnih informacija i alat će obaviti sav posao za vas. Ovo je posebno korisno za one koji nisu sigurni kako izračunati mjesečnu ratu kredita ili nemaju vremena za detaljno proučavanje financijskih formula.

Osim toga, online kalkulatori često nude dodatne funkcionalnosti poput mogućnosti usporedbe različitih kredita, simulacije promjena kamatnih stopa ili različitih rokova otplate.

Na taj način možete dobiti bolji uvid u to kako različiti uvjeti utječu na vašu mjesečnu ratu i ukupni trošak kredita. Na primjer, možete unijeti različite kamatne stope i vidjeti kako to utječe na iznos koji ćete morati plaćati svaki mjesec.

Ako razmišljate o posojilu denarja, online kalkulatori mogu vam pomoći da procijenite koliko će vas točno koštati posudba novca. To je korisno jer vam omogućuje da donesete informiranu odluku i izbjegnete eventualne financijske poteškoće u budućnosti.

Također, mnogi kalkulatori omogućuju vam da unesete dodatne troškove poput osiguranja ili naknada, što vam daje cjelovitiju sliku ukupnih troškova kredita.

Za one koji žele znati kako izračunati mjesečnu ratu kredita bez previše komplikacija, online alati su idealno rješenje. Oni su dostupni 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, i mogu se koristiti s bilo kojeg uređaja s pristupom internetu. To znači da možete izračunati svoje mjesečne rate bilo kada i bilo gdje, što je izuzetno praktično.

U konačnici, korištenje online kalkulatora za izračun mjesečne rate kredita ne samo da štedi vrijeme, već i smanjuje mogućnost pogrešaka koje se mogu dogoditi pri ručnom izračunu. Bez obzira na to jeste li financijski stručnjak ili laik, ovi alati mogu vam pružiti točne i pouzdane informacije koje će vam pomoći u donošenju najboljih financijskih odluka.

Primjeri izračuna: Kako izračunati mjesečnu ratu kredita za različite vrste kredita?

Kako bismo bolje razumjeli kako izračunati mjesečnu ratu kredita, korisno je pogledati nekoliko konkretnih primjera za različite vrste kredita. Različite vrste kredita imaju različite uvjete i strukture otplate, što može značajno utjecati na iznos mjesečne rate.

Za početak, razmotrimo stambeni kredit. Pretpostavimo da uzimate stambeni kredit u iznosu od 200,000 kuna s godišnjom kamatnom stopom od 4% na rok od 30 godina. Koristeći formulu za anuitetni kredit, mjesečna kamatna stopa bi bila 0.003333 (4% / 12), a broj mjeseci otplate bi bio 360 (30 godina * 12 mjeseci).

Kada unesete ove vrijednosti u formulu, mjesečna rata iznosi oko 954 kuna. Ovaj iznos uključuje i kamatu i dio glavnice koji se otplaćuje svaki mjesec.

S druge strane, ako uzimate auto kredit u iznosu od 50,000 kuna s godišnjom kamatnom stopom od 6% na rok od 5 godina, mjesečna kamatna stopa bi bila 0.005 (6% / 12), a broj mjeseci otplate bi bio 60 (5 godina * 12 mjeseci). Kada unesete ove vrijednosti u formulu, mjesečna rata iznosi oko 966 kuna.

Ako razmišljate o posojilu denarja, primjer može biti kratkoročni kredit u iznosu od 10,000 kuna s godišnjom kamatnom stopom od 8% na rok od 1 godine.

U ovom slučaju, mjesečna kamatna stopa bi bila 0.006667 (8% / 12), a broj mjeseci otplate bi bio 12. Mjesečna rata iznosi oko 869 kuna. Ovdje vidimo kako kratkoročni krediti, iako imaju veće mjesečne rate, mogu biti korisni za brze financijske potrebe.

Za potrošački kredit u iznosu od 30,000 kuna s godišnjom kamatnom stopom od 7% na rok od 3 godine, mjesečna kamatna stopa bi bila 0.005833 (7% / 12), a broj mjeseci otplate bi bio 36. Kada unesete ove vrijednosti u formulu, mjesečna rata iznosi oko 927 kuna.

Potrošački krediti često imaju kraće rokove otplate i više kamatne stope u usporedbi sa stambenim kreditima, što rezultira višim mjesečnim ratama.

Kada razmatrate kako izračunati mjesečnu ratu kredita, važno je uzeti u obzir sve ove varijable. Različite vrste kredita dolaze s različitim uvjetima, pa je ključno razumjeti kako svi ovi faktori utječu na vašu mjesečnu financijsku obvezu. Bez obzira na vrstu kredita koju uzimate, uvijek je korisno napraviti nekoliko simulacija kako biste bili sigurni da možete udobno podnijeti mjesečne rate. Na taj način možete izbjeći financijske poteškoće i osigurati da vaš kredit bude održiv na duge staze.

Što korisnici kažu o nama

★★★★★

"Nisam vjerovala koliko je brz i jednostavan proces za dobivanje kredita. U roku od nekoliko sati od prijave, novac je bio na mom računu. Hvala vam na sjajnom iskustvu!"

Antonela, Samobor

★★★★★

"Online kredit me je doslovno izvukao iz ponora. Trebao sam hitno financijsku pomoć, a ova usluga me nije razočarala. Brzo, jednostavno i bez nepotrebnog stresa. Preporučujem svima!"

Petar, Biograd

★★★★★

"Oduvijek sam bila skeptična prema online kreditima, ali ovo iskustvo me potpuno uvjerilo da sam bila u krivu. Transparentni uvjeti, brzo odobrenje i izuzetno ljubazna podrška. Sada znam gdje ću se obratiti kad zatrebam ponovno brzi kredit!"

Goga, Zagreb

★★★★★

"Uzimanje online kredita ne može biti lakše. Sve sam obavio iz fotelje, a novac je stigao brže nego što sam očekivao. Profesionalnost i efikasnost su na visokom nivou. Hvala na izvrsnoj usluzi!"

Toni, Trogir